Fost fotbalist, a fost miner, apoi a făcut şcoală şi a devenit inginer. În ultimii 17 ani a avut în permanenţă câte două slujbe în paralel.
Pe Adrian Mureşan îl cunosc foarte mulţi dintre băimăreni. Una din slujbele pe care spune că le face cu cea mai mare plăcere este taximetria, pe care o practică de 17 ani, în paralel cu cea de bază, de inginer. „Nu este o ruşine să munceşti cinstit. Taximetria este o slujbă ca oricare alta, frumoasă, dar periculoasă", spune băimăreanul.
A jucat fotbal nouă ani
Era în şcoala generală când a fost selecţionat în echipa de fotbal a şcolii şi de acolo a fost ales pentru Şcoala Sportivă CSS2 din Baia Mare. „Am ajuns să joc la Minerul Băiţa, o echipă de divizia C, în perioada 1984 - 1986, dar am renunţat la sport pentru că mi-am întemeiat o familie", povesteşte fostul sportiv. N-a uitat, însă, niciodată anii petrecuţi pe teren şi este foarte încântat că fiul lui, Bogdan, îi calcă pe urme. Este foarte mândru şi de fiica lui, Bianca, elevă la unul dintre liceele de elită din oraş. Amândurora le-a insuflat dragostea pentru muncă. Absolvent al Facultăţii de Mine din Baia Mare a coborât în subteran, în minele Ilba şi Herja, unde a lucrat inclusiv ca simplu miner. „Am luat-o treptat. De la pălmaş, până la maistru minier, dar am renunţat în 1997, în urma unui accident", explică Adi Mureşan.
În urmă cu 17 ani, bărbatul a decis că vrea un al doilea loc de muncă şi a ales să facă taximetrie. „Sunt o fire mult prea activă. Nu pot sta locului ori să-mi închei programul de opt ore şi apoi să mă duc acasă şi să stau la televizor. Pentru mine, munca e «brăţară de aur», mai spune inginerul. „Iniţial, mi-am spus că e un fel de distracţie, pentru că îmi plăcea să conduc, dar în timp, după ce m-a prins «microbul», n-am mai putut renunţa", arată băimăreanul.
Era director tehnic la o societate din oraş, i