Giurgiuveanca, în vârstă de 38 de ani, este directorul Centrului de Afaceri Transfrontalier „Danubis” din Giurgiu
Clara avea patru ani când a mers prima oară la pescuit, alături de tatăl ei. Îşi aminteşte că părintele nu o lăsa decât să păzească undiţele, el punea momeala şi tot el scotea peştii din apă. Tot copil fiind, tatăl ei a cumpărat o barcă din lemn, cu vâsle, şi mergeau împreună pe Dunăre. „ Dunărea era atunci curată şi liniştită. Vâslea tata până la Insula Mocanu. A început să îmi placă să pescuiesc tot mai mult. Şi acum, merg cu prietenii la pescuit, dar cel mai mult îmi place să mă duc singură, să fiu singură în mijlocul naturii, şi iubesc fluviul acesta”, spune femeia.
În liceu nu prea a avut timp să facă ceea ce îi plăcea cel mai mult, dar în facultate îşi petrecea zile în şir, de la 4 dimineaţa până la 22.00 seara, cu barca pe Dunăre. Între timp, tatăl Clarei a cumpărat o ambarcaţiune cu motor, iar ea a ajuns singura femeie, cel puţin din Giurgiu, care „bate cloncul la somn”.
„Este un procedeu aparte prin care poţi prinde peşte foarte mare, am prins şi somn de 12 kilograme, dar n-am făcut niciodată fotografii cu captura”, spune Clara.
Concursurile i-au făcut cu ochiul
În urmă cu 7 ani, plimbându-se pe malul Canalului Plantelor, a văzut desfăşurându-se o finala masculină a unei competiţii naţionale de pescuit. „Atunci mi-am dat seama că vreau să particip şi eu alături de bărbaţi, ca miza să fie şi mai mare. Primul meu antrenor, o spun şi ca un omagiu adus lui, a fost renumitul pescar profesionist Puiu Ionescu. În anii următori, am participat la aproape toate concursurile de pescuit din Giurgiu”. Clara Mărculescu a şi câştigat locul I, acum patru ani. „ A fost o satisfacţie imensă. Până atunci, pentru că eram singura femeie, chiar dacă nu intram pe podium, primeam totuşi felurite diplome, gen <