Peste 8.000 de persoane au gustat, în cursul zilei de sâmbătă, din sarmalele pregătite de organizatorii celei de-a 16-a ediţii a Festivalului Sarmalelor de la Praid, în timp ce zeci de bucătari concurenţi s-au întrecut în arta culinară, transmite NewsIn.
Mica staţiune harghiteană Praid a răsunat sâmbătă de petrecere şi voie bună. Mirosul ademenitor al sarmalelor a atras în parcul central al staţiunii peste 8.000 de persoane. Organizatorii Festivalul Internaţional al Sarmalelor au pregătit pentru acest eveniment circa 35.000 de sărmale.
În timp ce vizitatorii s-au înfruptat din sarmale, cele 31 de echipe din ţară şi din Ungaria participante la concursul gastronomic şi-au dovedit măiestria în arta culinară.
Seara, concurenţii şi-au aranjat mesele şi şi-au prezentat sărmalele cu mândrie publicului numeros.
Premiul I pentru cea mai gustoasă sarma a revenit echipei „Felsősófalva", de la Ocna de Sus, premiul II a fost primit de echipa „Antrec Braşov" - familia Clinciu, de la Bran, iar premiul III bucătarii „Italos Iparosok" de la Arad.
Peste 8.000 de persoane au gustat, în cursul zilei de sâmbătă, din sarmalele pregătite de organizatorii celei de-a 16-a ediţii a Festivalului Sarmalelor de la Praid, în timp ce zeci de bucătari concurenţi s-au întrecut în arta culinară, transmite NewsIn.
Mica staţiune harghiteană Praid a răsunat sâmbătă de petrecere şi voie bună. Mirosul ademenitor al sarmalelor a atras în parcul central al staţiunii peste 8.000 de persoane. Organizatorii Festivalul Internaţional al Sarmalelor au pregătit pentru acest eveniment circa 35.000 de sărmale.
În timp ce vizitatorii s-au înfruptat din sarmale, cele 31 de echipe din ţară şi din Ungaria participante la concursul gastronomic şi-au dovedit măiestria în arta culinară.
Seara, concurenţii şi-au aranjat mesele şi şi-au prezentat sărmalele cu mândrie publicului nu