Astazi au murit 22.000 de copii in lume. Tragic este ca si maine aceste cuvinte sunt la fel de valabile. Si maine vor muri 22.000 de copii, precum si ieri au murit 22.000 de copii.
Aceasta este doar una dintre stirile pe care n-o veti auzi niciodata spusa pe canalele de media. Pe cine ar interesa un lucru atat de dureros? Putini mai avem taria psihica de a avea resurse empatice pentru oameni din afara familiei noastre sau a tarii in care traim. Cine ar mai fi capabil de asemenea acte de ingaduinta pentru oameni pe care nici nu-i cunoastem cand avem atata tevatura in jurul nostru, cand avem lozinci de strigat si politicieni de urat?
Trist este ca nici in vremurile cand economia urma un trend ascendent, acum cativa ani, nu aveam dispozitia sa meditam la altceva decat mentenanta propriului confort. Ne lipsesc resorturile interioare pe filiera educativa care sa vibreze in noi si pentru suferinzii aflati dincolo de granita propriei noastre familii sau de pe alte latitudini. E mai comod sa ne motivam ignoranta prin incapacitatea de a influenta destine atat de indepartate.
Cand timp veti citi acest articol vor muri in lume 40 de copii, iar in minutele care se vor scurge pana sa va debarasati complet de angoasa inerenta unei astfel de vesti, in fiecare zi neschimbata, probabil vor mai muri 50.
Un copil moare la fiecare 4 secunde, undeva in lume. 15 copii mor in fiecare minut. Este ca si cum s-ar petrece cate un cutremur ca cel din Haiti sau un tsunami ca cel din Asia la fiecare 10 zile. Peste 8 milioane de copii mor in fiecare an si aproape 90 de milioane au murit din anul 2000 pana astazi.
Principalii calai sunt : saracia extrema, foametea, epidemiile, conform globalissues.com.
UNICEF, componenta a ONU, informeaza ca 2,5 miliarde de oameni nu beneficiaza de ingrijire medicala corespunzatoare, un miliard