Un dulce perfect. Aromat, lejer, sanatos si in ton cu anotimpul. Se pregateste in cateva minute si este gata, cu tot cu copt, in maximum 40 de minute.
Ca sa prepari aceasta reteta speciala ai nevoie de prune mari si frumoase, doua albusuri de ou, scortisoara, cateva linguri de zahar si putin unt.
Unge o tava care merge la cuptor, cu unt. Bate albusurile spuma. Spala prunele si sterge apa de pe ele cu un servet de bucatarie. Trece pe tand prunele prin spuma de albus si tavaleste-le prin zahar, pe care, in prealabil l-ai amestecat cu o lingurita de pudra de scortisoare, apoi aseaza-le in tava. Prunele se coc in cuptorul incins circa 15 minute.
Prunele coapte se pot servi cu iaurt batut cu zahar, cu frisca sau cu diferite creme, dar merg foarte bine simple.
Reteta devine un regal gastronomic daca adaugi si putina nuca macinata in zaharul amestecat cu scorisoara.
Un dulce perfect. Aromat, lejer, sanatos si in ton cu anotimpul. Se pregateste in cateva minute si este gata, cu tot cu copt, in maximum 40 de minute.
Ca sa prepari aceasta reteta speciala ai nevoie de prune mari si frumoase, doua albusuri de ou, scortisoara, cateva linguri de zahar si putin unt.
Unge o tava care merge la cuptor, cu unt. Bate albusurile spuma. Spala prunele si sterge apa de pe ele cu un servet de bucatarie. Trece pe tand prunele prin spuma de albus si tavaleste-le prin zahar, pe care, in prealabil l-ai amestecat cu o lingurita de pudra de scortisoare, apoi aseaza-le in tava. Prunele se coc in cuptorul incins circa 15 minute.
Prunele coapte se pot servi cu iaurt batut cu zahar, cu frisca sau cu diferite creme, dar merg foarte bine simple.
Reteta devine un regal gastronomic daca adaugi si putina nuca macinata in zaharul amestecat cu scorisoara.