Cunoscut ca unul dintre cei mai longevivi lideri sindicali, Ion Rădoi a reuşit ca prin organizaţia sa sindicală să obţină venituri serioase din chirii pe spaţii comerciale şi publicitare la metrou.
Ion Rădoi are 48 de ani şi a fost unul dintre cei mai activi lideri sindicali. Înainte de 2000, protestele de la metrou se tranformau uşor în greve care paralizau întreaga capitală.
După 2000, Rădoi a devenit parlamentar PSD. Întâi deputat de Giurgiu în mandatul 2000-2004, apoi senator de Giurgiu între 2004 şi 2008. O perioadă a fost chiar liderul organizaţiei PSD din Giurgiu, însă locul lui a fost luat de Daniel Marian Vanghelie.
Acum, Ion Rădoi se dedică carierei sindicale. Şi nu o face rău. Timp de aproape 20 de ani de când este la cârma principalei organizaţii sindicale de la metrou, Rădoi a reuşit să-şi asigure un trai decent. Şi asta pentru că a ştiut să gestioneze potenţialul economic al spaţiilor comerciale ale Metrorex.
Succesul în domeniu este nebun: între 2 şi 3 milioane de lei vin anual din încasarea chiriilor pe spaţiile comerciale şi cele publicitare din staţiile de metrou.
Sindicatul la putere
În anul 1990, Uniunea Sindicatelor Libere din Metrou (USLM) şi-a făcut firmă, Sindomet SRL, şi a încheiat un contract de asociere în participaţiune cu Regia Autonomă de Exploatare a Metroului. Sub semnătura directorului Virgil Daschievici, sindicatul condus de Rădoi a primit o parte dintre spaţiile comerciale şi spaţiile publicitare din staţii.
De-a lungul anilor, procentul care a revenit părţilor a fost mereu în favoarea Sindomet, cea mai mare parte revenindu-i aceleiaşi firme la ultima reînnoire a contractului, adică în 2007.
Potrivit documentului semnat de directorul Metrorex de la acea vreme, Gabriel Mocanu, şi de vicepreşedintele USLM, Florian Crişu, în calitate de administrator al Sindomet SRL, veniturile din î