Calitatea Mării Neagre scade de la o zi la alta, iar apa Dâmboviţei este foarte proastă. Asta au stabilit specialiştii Administraţiei Naţionale "Apele Române". Sursa: Octavian Cocoloş
Autorităţile au întocmit topul celor mai murdare şi mai curate ape din România. Asta, după ce au monitorizat cursurile râurilor în anul 2009 şi au analizat apa în laborator.
Au decis că "pe teritoriul municipiului Bucureşti, calitatea apei râului Dâmboviţa se degradează considerabil după evacuarea apelor uzate în secţiunea Glina, astfel că, de la o apă de clasa a II-a de calitate (bună) în amonte, în secţiunile Bălăceanca şi Budeşti calitatea apei râului Dâmboviţa devine de clasa a V-a (proastă)".
Astfel că, în Dâmboviţa oxigenul este foarte redus, iar nutrienţii se găsesc în cantităţi foarte mari. Toate acestea, din cauză că Bucureştiul nu are o staţie de epurare care să peria apele uzate provenite de la populaţie. În plus, pe râul Argeş, după confluenţa cu râul Dâmboviţa (secţiunea Clăteşti),calitatea apei este foarte proastă, din cauza râului Dâmboviţa, influenţă care se resimte chiar şi la confluenţa Argeşului cu Dunărea, susţin specialiştii Administraţiei Naţionale "Apele Române" (ANAR), cei care au făcut analize apelor.
În Marea Neagră se scurge apă cu detergent
În ceea ce priveşte calitatea apei din Marea Neagră, aceasta este poluată de evacuările de ape uzate insuficient epurate sau chiar neepurate, cât şi de activitatea intensă din porturile maritime, exploatarea resurselor minerale, petrol şi gaze din platoul continental al Mării Negre, se precizează în raport.
"Factorul antropic a avut, în decursul ultimelor trei decade, influenţe negative asupra calităţii Mării Negre, care au condus la pierderea habitatelor, înlocuirea speciilor indigene de peşti cu specii invazive, declinul stocurilor comerciale de peşti", e