De trei ani şi-a luat soarta în propriile mâini şi şi-a deschis un atelier unde confecţionează costume populare şi ţesături tradiţionale. Cristina Motorga are acum clienţi în toată lumea, din Canada şi până în Italia.
A reuşit într-un timp scurt să devină cunoscută în domeniul ţesăturilor tradiţionale. Cristina Motorga din oraşul Tismana are clienţi nu doar în ţară, ci şi în lume. Membrii ansamblurilor folclorice, interpreţi de muzică populară, copii şi elevi, precum şi români stabiliţi în străinătate se numără printre cei care poartă costumele populare create în atelierul meşterei din Tismana. „Am mai vândut şi la primării şi şcoli din diferite zone ale ţării: Bacău, Bucureşti, Argeş şi Dolj. În atelier realizez cămăşi, costume populare din toate zonele ţării, giubele, iţari, ilice, opregi, dar şi alte ţesături tradiţionale. Am mulţi clienţi din străinătate, în special români din diaspora. Am trimis costume în Statele Unite ale Americii, Canada, Italia şi Franţa“. Toţi membrii familiei lucrează în cadrul atelierului de ţesătorie şi îşi câştigă astfel existenţa. Afacerea a crescut în timp. „Am achiziţionat o maşină de brodat şi avem un cont deschis la Trezorerie pentru ca instituţiile să ne plătească banii“, ne explică Cristina Motorga.
A învăţat meseria de la mama ei
Cristina Motorga ţese de mică. Aceasta o ajuta pe mama ei, de la care a învăţat această meserie. S-a înscris, apoi, la Şcoala Profesională de Ţesătorie din Ploieşti, iar, după ce a terminat cursurile, s-a angajat la unitatea Arta Casnică din Tismana. Nu a lucrat decât o lună de zile, pentru că Secţia de ţesătorie s-a desfiinţat. Astfel, a luat decizia să îşi deschidă propriul atelier. „Nu lucrează doar membrii familiei. Sunt diferite operaţiuni pe care le fac femeile din sat. Comenzile trebuie onorate la timp. Am reuşit să ne facem o clientelă prin faptul că am dat dovadă d