Aproximativ 4.300 de sălăjeni au participat la Ziua de Curăţenie Naţională, la nivel de judeţ fiind strânşi peste 5.000 de saci cu deşeuri, cinci remorci, 20 de pubele şi opt metri cubi de gunoi. Aproximativ 80 la sută din deşeurile colectate sunt PET-uri.
Braşovul, locul 1 la Let's do it Romania: 30.000 de saci de gunoi şi aproximativ 12.000 de voluntari (UPDATE)
La nivel de judeţ, cele mai mari mormane de gunoaie ce au trebuit curăţate au fost pe culmea Meseşului, pădurea Cristurului, albiile Someşului şi ale Crasnei, în jurul barajului Vârşolţ.
Cei mai mulţi voluntari s-au mobilizat în comunele Crasna, Nuşfalău, Boghiş, Camăr, Pericei, Vârşolţ, Plopiş – în total peste 1.200 de voluntari, în Jibou şi Zalău – peste 300 de voluntari fiecare, Cehu Silvaniei – circa 150 de voluntari, Şimleu Silvaniei, Almaşu, Buciumi, Sărmăşag, Şamşud şi Gâlgău – peste 100 de voluntari fiecare.
Totuşi, au existat şi nouă comune unde proiectul a trebuit anulat, din diferite motive: Ip, Poiana Blenchii, Sânmihaiu Almaşului, Hida, Cuzăplac, Sîg, Rus, Cristolţ şi Ileanda, astfel că ecologizarea s-a desfăşurat în 42 de unităţi administrativ-teritoriale din judeţ.Au fost identificate peste 200 de mormane de deşeuri, deşi acest judeţ se numără printre cele unde zonele cu gunoaie sunt mult mai puţine comparativ cu alte regiuni.
„Voluntarilor ce au participat la Ziua de Curăţenie Naţională li se vor înmâna diplome, în cadrul unei festivităţi ce va avea loc în săptămâna viitoare. Totodată, fotografiile realizate în Ziua de Curăţenie Naţională vor fi przentate sălăjenilor în cadrul unei expoziţii care va avea loc la Zalău, în următoarele două săptămâni”, explică Mihaela Molodovan, responsabil de relaţia cu presa în cadrul proiectului..
Sălajul este unul din judeţele unde au luat parte la Ziua de Curăţenie Naţională şi autorităţile publice: Prefec