Este un local ferit de ochii lumii, dar în care este greu să nu te simţi bine. Chiar dacă preţurile sunt un pic cam mari, mâncarea este pe măsură.
Auzisem multe lucruri bune despre acest restaurant şi, acum câteva zile, am dat de el mai mult din greşeală, la intersecţia străzilor Unirii şi Banu Mihalcea. Dacă tot l-am găsit şi simţeam nevoia să mănânc ceva, mi-am zis că trebuie să-l încerc. Îţi lasă o impresie bună încă de la intrare, unde se află o mică statuie. Apoi, parcă intri în casa unui om gospodar. Este aranjat foarte frumos şi sunt foarte multe poze înrămate reprezentând diverse vedete (Fuego, Doru Octavian Dumitru) care se distrează în acest restaurant. Atât la parter, cât şi la mansardă sunt destul de puţine mese, dar la o distanţă considerabilă între ele. La subsol este crama, de unde poţi alege diverse soiuri de vin. Preţurile sunt destul de mari, dar merită. O cafea costă şase lei, o sticlă de vin începe de la 30 de lei. Mâncarea trebuie neapărat încercată, cu toate că este destul de scumpă.
Este un local cu specific moldovenesc, astfel că poţi mânca pui la ulcică, pulpe umplute sau, ca desert, plăcinte poale-n brâu. O masă completă (mâncare şi băutură) te ajunge pe la 40 de lei. Dar, aşa cum am mai spus, chiar merită. Servirea cam lasă de dorit. Este un ospătar care se mişcă destul de repede, dar este cam şmecheraş. Nu este îngrijit, poartă un tricou roşu cu mult scris galben, la pantaloni de stofă şi pantofi. Este urât, pentru că strică puţin imaginea tradiţională a restaurantului. Este un local ferit de ochii lumii, dar în care este greu să nu te simţi bine. Chiar dacă preţurile sunt un pic cam mari, mâncarea este pe măsură.
Restaurantul funcţionează pe societatea Tolmar Company SRL, administrată de Maria Paladi.
„O seară la Constanţa" primeşte patru stele. Aş fi acordat cinci dacă servirea era mai bună.
@N_P