Timp de 16 ani a fost antrenor de tenis de câmp şi 14 ani a ocupat o funcţie de conducere la Clubul Şcolar Sportiv.
Pentru prima dată a pus mâna pe o rachetă de tenis când era în liceu, unde juca din plăcere, cu colegii de clasă. Ulterior, a urmat cursurile Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport din Bucureşti şi mai apoi Şcoala de Antrenori de Tenis tot din capitală. „În anul 1977, când am ajuns în Alexandria, am fost repartizat ca profesor de sport la Şcoala din Mârzăneşti, unde am stat doar o lună de zile, deoarece atunci a luat fiinţă Clubul Şcolar Sportiv şi am fost transferat aici, ca profesor de tenis”, povesteşte Manole. Deşi la acea vreme nu erau terenuri de tenis şi nici o bază sportivă în oraş, după ce şi-a selectat un grup de elevi, din rândul şcolarilor, mergea cu ei la antrenamente în săli de sport. „Îmi amintesc că făceam antrenamente pe la şcoala 3, în sala de sport, când era frig şi afară pe teren, când era vară. Dar, chiar dacă nu aveam un loc amenajat pentru aşa ceva, eu îmi dădeam interesul să scot ceva din copii ăia”, mai spunea Manole Stoica.
A înfiinţat baza sportivă, care funcţionează şi acum
Pe strada Vedea, în spatele stadionului, sunt trei terenuri de tenis, care au fost construite în anul 1979. „Împreună cu un inginer, care lucra la IGO şi a cărei fiică juca tenis de câmp, am înfiinţat această bază sportivă. De atunci, numai aici am antrenat şi eu, dar şi ceilalţi antrenori care au venit după mine”, povestea Manole. Antrenorul a avut şi elevi, care s-au remarcat în competiţii naţionale. „Unul dintre cei mai buni elevi ai mei, care a câştigat Cupa Scânteia Tineretului a fost Sorin Dencescu. Un băiat foarte talentat”, spunea Manole.
Un alt tenismen descoperit de Manole, Alina Tecşor, care a fost medaliată la campionatele naţionale, face parte acum şi din lotul naţional al ţării şi este şi antrenor la Federa