Cu averi uriaşe, 13 oameni de afaceri din regiunea de Vest au reuşit să ocupe locuri de top în ediţia 2010 a catalogului „Forbes 500 miliardari". Oamenii de afaceri din Vest au business-uri începute în urmă cu zeci de ani şi strategii foarte bine gândite, care îi ajută şă-şi ţină imperiile în picioare şi pe timp de criză.
Frații Ioan și Viorel Micula, miliardarii bihoreni din topul datornicilor la bugetul de stat
Miliardarii Iaşiului
Gabriel Comănescu, cel mai bogat constănțean
Timiş
Cristeştii domină de pe locul 7
Timişorenii Marius şi Emil Cristescu ocupă locul 7 în Topul „Forbes 500 miliardari". Cei doi deţin afaceri în domeniul industriei, în turism, imobiliare, cnstrucţii şi comerţ. Averea lor se ridică la aproximativ 550 de milioane de euro. Una dintre afacerile din portofoliul fraţilor miliardari este Bega Reparaţii Vagoane, afacere care a fost lovită de criză şi a fost la un pas de desfiinţare.
Un contract cu o firmă din Ungaria pentru reparaţia vagoanelor a fost salvarea. Industriaşii şi-au concentrat atenţia, anul acesta, asupra hotelului Timişoara. Marius şi Emil Cristescu au investit, în ultimul an, 4, 5 milioane de euro pentru a reclasifica hotelul la cinci stele. La finalizarea lucrărilor hotelul Timişoara va avea cel mai mare SPA şi cea mai mare sală de conferinţe din oraş. Un alt business care a mers bine este platforma industrială Faur, de la marginea Bucureştiului. Fraţii Cristescu deţin aproape 70 de hectare din cele 90 aferente parcului industrial.
Locul 57 în Topul „Forbes 500 miliardari" este ocupat de un alt bănăţean.
Josef Goschy are 79 de ani şi o avere de aproape 90 de milioane de euro. Timişoreanul deţine grupul Unita Turism şi este cel mai mare proprietar de hoteluri din ţară.La începutul anilor '70, Josef Goschy a vândut asigurări pentru Administraţia Asigurărilor