"Batalia urmatoare nu se va da pe atragerea de investitii, ci se va da pe rezidenta fiscala. Anglia a facut-o, si o serie de companii franceze si-au mutat sediul acolo. Bulgaria face acest lucru acum. Imi scot palaria in fata celor care stiu sa anticipeze aceste miscari. Trebuie sa facem aceasta mutare de paradigma. Nu cred ca economia mondiala va reusi sa iasa din criza. Auziti din cand in cand tot felul de promisiuni. Ba ca vom iesi din criza in urmatoarele 3 luni, ca peste 6 luni... acestea nu sunt lucruri care sa ne aduca o crestere economica", a declarat Varujan Pambuccian la un seminar pe tema statului asistential.
El a reluat cateva teme intalnite si pe blogul sau, cum ar fi cea a Statului-cadavru si a Statului vierme, insistand pe ideea "cuplarii" vitezei Romaniei la vitezele cu care inainteaza celelalte economii europene.
"De 70 de ani incoace, Statele se imprumuta incontinuu pentru ca au ajuns sa consume mai mult decat produc. Ei, acum a venit scadenta. Noi traim acum aceasta scadenta, a imprumuturilor facute de predecesori", a mai spus Pambuccian.
"Secolul XX a fost un secol al vorbelor fără acoperire și al laboratoarelor sociale în care s-a experimentat fără discernământ și în cvasiabsența oricăror pregătiri teoretice. Probabil că nevoia omului de a-i fi mai bine i-a aruncat pe cei de atunci în susținerea a tot felul de aventurieri politici gata oricând să îmbete cu apă rece pe oricine căsca gura la elucubrațiile lor. Secolul XX a debutat cu o conflagrație globală născută din vorbe, cele mai uzitate fiind onoarea, patria, credința și tot felul de chestii de-astea cu care se pot lua ușor mințile oamenilor și popula instantaneu cimitire imense", a explicat Pambuccian.
Pentru parlamentarul armean, "a urmat, logic, chestia cu patria în pericol, nimeni nu înțelegea care naiba e pericolul ăla dar toată lumea s-a încolona