O localitate din Ţara Făgăraşului este reconstruită din temelii. Este vorba de satul Drăguş unde se lucrează intens încă de la începutul anului, după ce edilii au câştigat un proiect finanţat de Uniunea Europeană. Deşi acum satul este un adevărat şantier, în scurt timp drăguşenii se vor bucura de condiţii de trai mai ceva ca la oraş.
Proiectul a fost câştigat în urmă cu mai bine de un an şi este în valoare de peste 2,5 milioane de euro. Cea mai importantă investiţie din cadrul proiectului, aflată în desfăşurare, este lucrarea de introducerea a reţelei de canalizare.
„Una dintre cele mai importante lucrări, şi cea mai complexă, este introducerea canalizării şi a staţiei de epurare proprii. Are şi ponderea cea mai mare din valoarea acestei investiţii, a acestui proiect integrat. Această lucrare va fi funcţională în luna noiembrie; ea este executată în proporţie de peste 60%. Este un lucru care mă bucură pentru că lucrările foarte îndeaproape urmărite de Uniunea Europeană şi acolo unde nu este seriozitate, apar probleme“, a declarat Gheorghe Sucaciu, primarul comunei Drăguş.
În parallel, se lucrează intens la instalarea staţiei de epurare. Conducerea Primăriei vrea ca până la sfârşitul anului staţia să fie pusă în funcţiune.
„Fără această staţie de epurare, reţeaua de canalizare este făcută degeaba. Staţia de epurare este o componentă a reţelei de canalizare importantă, este o staţie modernă, modulară, performantă, adusă din Germania. După cum se vede, lucrările sunt în termen şi ea poate fi pusă în funcţiune în acestă toamnă“, a mai adăugat primarul comunei Drăguş.
După finalizarea reţelei de canalizare, vor demara lucrările de asfaltare a drumurilor principale din sat. Cu aceste investiţii finalizate, reprezentanţii primăriei Drăguş speră ca numărul celor care vor veni să investească în această zonă va creşte considerabi