Antrenoarea a urmat o facultate cu profil real, a ales meseria de economist, dar îşi dedică timpul liber dansului. Copiii pregătiţi de ea se întorc cu medalii de la competiţii.
Sportul este cuvântul de ordine pentru familia Laurei. Fratele ei a făcut handbal de performanţă şi a fost un adevărat model pentru Laura Leşovschi.
„Când am ajuns în Iaşi, la facultate, am văzut un afiş cu lecţii de dans şi m-am dus mai mult din curiozitate. Pasiunea exista de dinainte, dar abia atunci mi-am dat seama că asta vreau să fac“, îşi aminteşte pietreanca.
S-a îndrăgostit de dans în timpul facultăţii
În toţi anii de facultate a urmat cursuri de dans sportiv la Casa de Cultură din Iaşi, a participat la concursuri naţionale şi s-a simţit ca în familie alături de colegii din echipă. „Au fost nişte ani minunaţi şi pot să spun că atunci m-am format ca dansator. Din păcate, revenirea acasă a însemnat nişte ani de pauză, timp în care m-am angajat ca economist în Piatra Neamţ. Mi-am întemeiat o familie şi am lăsat pasiunea pe locul al doilea“, povesteşte Laura Leşovschi. În anul 2002, însă, pasiunea s-a dovedit a fi mai puternică decât orice altceva. Insuflându-i şi soţului dragostea pentru dans, Laura s-a gândit să înfiinţeze propriul club de dans sportiv în Piatra Neamţ, fără a renunţa, totuşi, la cariera de economist.
„Am început să căutăm şi copii şi adulţi care să vrea să facă dans sportiv. Am creat clubul, iar denumirea am vrut să fie una simplă, aşa că am pus iniţialele noastre şi ale fetiţei: Laura, Ilinca şi Alexandru“, a spus antrenoarea. Paşii de început nu au fost uşori, dar, treptat, Laura şi Alexandru au reuşit să afilieze clubul la Federaţia Română de Dans Sportiv, iar primele rezultate nu au întârziat să apară. „Am renunţat la orele de dans cu adulţi şi am preferat să antrenăm copii pentru că ei chiar vor să facă performanţă. Au câşti