Medicul a ales să fie cardiolog din convingerea că această specialitate îi poate da cele mai multe satisfacţii profesionale.
După o îndelungată experienţă ca medic de spital, cardiologul Petre Mihai spune că oricâte sacrificii i-ar cere profesia sa, merită efortul. “Inima poate fi reanimată. Chiar dacă nu mai bate, sau pacientul are un infarct miocardic acut, cardiologul se poate lupta pentru viaţa lui, cu şanse de reuşită. Iar satisfacţia de a repune în funcţiune motorul organismului este de nedescris”, afirmă medicul.
Director al Spitalului Judeţean Giurgiu, medicul Petre Mihai se află de 29 de ani în slujba acestei instituţii. El spune că, din păcate, foarte mulţi giurgiuveni suferă de inimă. “În anul 2009, pe plan naţional, Giurgiu s-a situat pe locul patru la frecvenţa bolior de inimă, după Arad, Cluj şi Harghita. Giurgiuvenii sunt oameni inteligenţi care însă muncesc greu, mai ales în agricultură şi obişnuiesc să mănânce mult şi prost, să fumeze şi să consume alcool, ceea ce nu prieşte inimii!”, atenţionează cardiologul.
De la matematică, la medicină
Medicul Petre Mihai a ştiut din adolescenţă că se va dedica profesiei de doctor, pentru că, dintotdeauna “omul în halat alb” i s-a părut că este ca un sfânt, prin capacitatea lui de a face bine oamenilor . “În liceu eram foarte bun la matematică, iar la chimie şi fizică am fost olimpic naţional şi regional. Când dirigintele meu, dl. Căprăruş, un matematician de elită, a aflat că voi da admitere la Medicină, s-a supărat pe mine. Mă vedea matematician” , îşi aminteşte doctorul Mihai.
Ca medic cardiolog, doctorul Petre Mihai crede că profesorul de matematică din liceu l-ar fi iertat că “şi-a trădat talentul pentru matematică”, dacă ar fi ştiut cât de “matematică” este profesia căreia i s-a dedicat. “Exactitatea şi permanenta punere la încercare sunt caracteristice cardiologiei,