Lanţul hotelier Hilton, care a afiliat pe piaţa locală patru hoteluri în mai puţin de doi ani, urmează să semneze alte trei contracte până la jumătatea anului viitor cu hoteluri din provincie care vor opera sub brandurile Hampton şi DoubleTree by Hilton.
"Ne uităm pe piaţă la conversii de hoteluri sau hoteluri nou construite din Cluj, Timişoara, Ploieşti, Iaşi şi Craiova. Suntem în discuţii avansate cu trei hoteluri şi vom semna încă un contract până la sfârşitul acestui an şi încă 1-2 în primul semestru al anului viitor", a spus Adela Cristea, directorul de dezvoltare al Hilton Worldwide pentru Europa şi Africa de Sud.
Lanţul hotelier a început să se dezvolte agresiv începând cu 2009, moment din care au fost afiliate patru din cele cinci hoteluri care operează în România sub brandul Hilton. Contractele semnate de Hilton reprezintă unul dintre cele mai puternice semnale pozitive date în industria ospitalităţii din România.
"Businessul începe să-şi revină, hotelurile sunt din nou pline, au început conferinţele. Semnalele sunt pozitive. În trei ani piaţa va fi gata pentru segmentul de lux, iar noi vom avea deja o bază", spune Cristea.
Primul hotel care a fost afiliat la lanţul internaţional Hilton în octombrie 1997 este fostul Athénée Palace, deţinut de omul de afaceri George Copos. De la semnarea acestui contract şi până la afilierea celui de-al doilea hotel Hilton în România, la Sibiu, au trecut mai bine de zece ani.
În prezent sunt două hoteluri afiliate la Hilton în Bucureşti şi câte unul în Oradea, Sibiu şi Braşov.
Cel mai recent contract de franciză pe care Hilton Worldwide l-a semnat cu Vis 7 Import Export, companie care deţine hotelul Bucharest City Unirii, este pentru deschiderea pe plan local a celui de-al doilea hotel DoubleTree by Hilton, după cel din Oradea. Renovarea şi transformarea hotelului, programată a se încheia în