Cum vă explicaţi că oameni cunoscuţi şi apreciaţi în partid, foşti miniştri Varujan Vosganian, dumneavoastră, Relu Fenechiu, care dorea foarte mult nu figurează în acest Cabinet?
Sunt şi alţi oameni de valoare. Cum este, de exemplu, fostul ministru al Sănătăţii, Eugen Nicolaescu, care a avut curajul de a demara o reformă profundă în sănătate. Văd însă că este preferat un general în retragere (Victor Voicu, n.r.), de care nu am auzit să fi făcut mare lucru în domeniul sănătăţii, decât că s-a ocupat de Comisia de atestare a medicamentelor. Pe mine nu trebuie să mă includeţi în această listă, având în vedere că am avut o carieră şi ministerială, şi de prim-ministru şi nu consider neapărat că ar trebui să fac parte din orice Cabinet.
Care au fost criteriile de nominalizare?
La Delegaţia Permanentă au fost foarte mulţi curioşi să afle care au fost criteriile. Nu am aflat absolut nimic. V-aş spune doar că preşedintele ne-a mărturisit că nu s-a consultat cu nimeni, lucru care, după părerea mea, nu poate să fie o virtute, ci un semn mare de întrebare pe care îl au foarte mulţi în momentul de faţă cu privire la modul în care sunt luate decizii importante care ţin de viitorul PNL. Eu cred în capacitatea individuală şi în capacitatea unora de a avea idei foarte bune, pe moment, la nivel individual, dar cred şi în valoarea muncii de echipă. Şi cum în toate partidele moderne conducerile sunt de tip colegial, mi-aş dori ca şi în PNL să se menţină această tradiţie a unei conduceri colegiale şi să nu mergem către modelul Traian Băsescu.
Este un exces de autoritarism la Crin Antonescu? Reproşaţi acest lucru? Luarea deciziilor de unul singur devine o cutumă în PNL?
Nu aş putea spune încă. Cred că va trebui să mai treacă ceva vreme pentru a putea, cel puţin în ceea ce mă priveşte, să vă dau un răspuns la această întrebare.
S-a discutat, miercuri,