Robert Florea, coordonatorul Centrului Municipiului Bucureşti de Asistenţă Psihopedagogică, spune că dascălul internat în stare gravă vrea să transmită un semnal.
„« Nu sunt doar eu în joc» pare a fi mesajul doamnei. Se pare că a reuşit să transmită semnalul, din moment ce a fost mediatizată", consideră Robert Florea.
Pe de altă parte, gestul învăţătoarei care de la sfârşitul lunii august se află în greva foamei, în semn de protest faţă de reducerile salariale cu 25% este unul „extrem, cu tendinţe sinucigaşe", în opinia psihologului.
O învăţătoare din Caracal care se află în greva foamei după ce i s-a tăiat salariul a fost internată de urgenţă în spital
„Gestul poate fi catalogat oarecum sinucigaş, din moment ce este hotărâtă să refuze tratamentul medicilor. Acest lucru nu se întâmplă din senin, ci are loc într-un context. Învăţătoarea poate să fi făcut gestul la limita depresiei", mai spune Robert Florea.
În opinia psihologului, reacţia este determinată şi de faptul că învăţătoarea are o vârstă care nu-i lasă alternative în afara sistemului, respectiv 51 de ani, şi că provine dintr-un orăşel aflat într-o zonă austeră a ţării. „Paleta de opţiuni a doamnei este destul de limitată", spune psihologul. În situaţia de faţă este recomandabil ca femeia să aibă alături persoane suficient de apropiate care s-o sprijine sau să apeleze la ajutor specializat.