Executivul are în vedere modificarea pragurilor de achiziţii publice, în acord cu normele UE în domeniu, pentru a accelera ritmul de atragere a fondurilor europene, a spus premierul Emil Boc. \"Nu exclud că există şi din partea noastră elemente birocratice în ceea ce priveşte derularea proiectelor cu fonduri europene, dar asigur că vom elimina aceste obstacole. Vom modifica pragurile de achiziţii publice conform normelor UE, în următoarea lună, prin decizie guvernamentală\", a spu
Executivul are în vedere modificarea pragurilor de achiziţii publice, în acord cu normele UE în domeniu, pentru a accelera ritmul de atragere a fondurilor europene, a spus premierul Emil Boc.
\"Nu exclud că există şi din partea noastră elemente birocratice în ceea ce priveşte derularea proiectelor cu fonduri europene, dar asigur că vom elimina aceste obstacole. Vom modifica pragurile de achiziţii publice conform normelor UE, în următoarea lună, prin decizie guvernamentală\", a spus Boc, prezent la ceremonia de semnare a unor contracte de infrastructură publică în domeniul cercetării.
Ultima modificare a legislaţiei achiziţiilor publice a fost efectuată de Guvern în luna iulie a acestui an.
Executivul a decis atunci, printre altele, ca limita maximă până la care instituţiile publice pot atribui în licitaţii contracte prin procedura cererii de oferte să fie majorată de la 100.000 euro la 125.000 euro, în cazul furnizării de servicii, şi de la 750.000 euro la un milion de euro pentru contracte de lucrări.
Valoarea unui contract de achiziţie publică poate fi majorată cu până la 50% prin act adiţional, cu aprobarea expresă a ordonatorului principal de credite, precum şi cu condiţia ca în comisia de evaluare să fie aceleaşi persoane care au decis atribuirea contractului.