România nu mai este în profilul de risc al investitorilor imobiliari instituţionali, care sunt susţinuţi de bănci, fonduri de pensii sau companii de asigurări. Tranzacţiile care se încheie în prezent nu depăşesc valoarea de 2-5 mil. euro, potrivit Silvianei Badea, country manager al grupului australian Valad. Apetitul acestor investitori se opreşte la Europa Centrală, România reprezentând în acest moment doar un semn de întrebare. „Ceea ce vor investitorii instituţionali
România nu mai este în profilul de risc al investitorilor imobiliari instituţionali, care sunt susţinuţi de bănci, fonduri de pensii sau companii de asigurări. Tranzacţiile care se încheie în prezent nu depăşesc valoarea de 2-5 mil. euro, potrivit Silvianei Badea, country manager al grupului australian Valad.
Apetitul acestor investitori se opreşte la Europa Centrală, România reprezentând în acest moment doar un semn de întrebare.
„Ceea ce vor investitorii instituţionali să cumpere nu este de vânzare, deoarece acest tip de proprietăţi nu sunt distressed (active ale unor companii cu dificultăţi financiare n.red.). România are câteva portofolii, pe care le poţi număra pe degetele de la o mână, care ar putea fi interesante pentru un investitor instituţional. Ca să se dea jos din pat pentru mai puţin de 70 de mil. euro nu face sens“, a declarat într-un interviu acordat Capital Silviana Badea.
Ea mai spune că proprietarii portofoliilor „interesante“ de pe piaţa locală, nu îşi vor scoate imobilele pe piaţă decât în momentul în care va dispărea ideea de distressed.
„Cei care sunt deja pe piaţă s-au fript în mod clar, în marea lor majoritate. Cu toate acestea ei nu ies din investiţie, au viziune pe termen lung, îşi văd pierderile pe România în momentul acesta şi stau“, explică oficialul Valad.
Cu ochii pe oportunităţi
Ch