În mai puţin de 2 luni locuitorii comunei Drăguş vor avea parte de unul dintre cele mai moderne cămine culturale din zonă. Lucrările de reabilitarea la această clădire, demarate la începutul anului, vor fi în sfârşit finalizate. Astfel, obiceiurile de iarnă, organizate de tinerii din sat se vor putea desfăşura în cele mai bune condiţii.
În căminul cultural din Drăguş s-au organizat de-a lungul anilor evenimente importante care au intrat în istoria satului, simpozioane dedicate celor două personalităţi ale satului, Ion Codru Drăguşanu, fiu al Drăguşului şi Dimitrie Gusti, cetăţean de onoare al comunei. De asemenea obiceiurile organizate peste an se încheiau cu diverse spectacole desfăşurate la căminul cultural.Însă, clădirea dărăpănată strica de cele mai multe ori frumuseţea manifestărilor. De aceea, odată cu obţinerea fondurilor europene, autorităţile au trecut pe lista cu priorităţi, renovarea insituţiei culturale. Lucrările au început la sfârşitul anului şi sunt la un pas de finalizare. „Lucrările au început undeva în primăvară, contractul l-am semnat cu costructorul, după licitaţie în luna ianuarie ca şi stadiu de lucrări la căminul cultural am trecut de 80%, lucrările ar trebui să fie gata undeva la sfârşitul lui noiembrie şi suntem în termen“ a declarat Gheorghe Sucaciu, primarul comunei Drăguş.
Aici vor fi amenajate o sală de spectacol, un club pentru tineri dar şi o bibliotecă. Iar în următorii ani, edilii doresc o destinaţie culturală şi pentru mansardă. „Este o investiţie în care am pus mult suflet, pentru că avem un cămin foarte mare dar care nu avea utilitate, am realizat modernizarea lui pentru activitaţi culturale. Ne-am axat în principal pe această modernizare şi după cum se vede o să iasă un cămin foarte frumos“, a mai adăugatGheorghe Sucaciu.
Suma alocată de Uniunea Europeană este de peste 2 milioane 500 de mii de