Judeţul se află pe locul doi în ţară, după Bucureşti, la numărul de prezenţe în Topul Forbes 500 Miliardari. Averile însumate ale primilor trei clujeni menţionaţi în top depăşesc cu 100 de milioane de euro bugetul municipiului Cluj-Napoca.
Primii trei clujeni care apar în acest top sunt, în ordine, Ştefan Vuza, Horia Ciorcilă şi Valentin Olimpiu Nicola. Doar averile însumate ale celor trei, 310 milioane de euro, depăşesc cu 100 de milioane bugetul local pe 2010, care este de 200 de milioane de euro.
Topul conţine şi nume noi de clujeni, intraţi pentru prima dată în acest top. Este vorba despre Adriana şi Ştefan Cristea, care deţin parcul industrial privat de la Dej, Mircea Turdean, acţionar şi director general al fabricii de cosmetice Farmec, Călin Mitică, care deţine şi Remarul 16 Februarie, Vasile Onacă, patron al societăţii Oncos, Liviu Ciupe, ce deţine Rematinvest şi Dan Vasile Gorgan, patronul unei firme care vinde ambulanţe şi servicii de medicină de urgenţă. Au fost şi doi clujeni care au ieşit în 2010 din top. Este vorba de Iosif Pop, de la Imo Finance, şi de Mihaela Rus, de la Vitrina Advertising.
Femei în top
Erika Hristea este prima clujeancă menţionată în Top Forbes România, cu o avere de 24-25 milioane de euro, obţinută din importul şi vânzarea de material de instalaţii. De asemenea, Elena Grec, proprietara West City Hotel este menţionată ca o femeie care are succes în afaceri, cu o avere de între 17-18 milioane de euro. Apoi sunt menţionate clujencele care s-au implicat în afaceri alături de familie. Aşa este cazul Silviei Fodor, co-proprietara afaceri Euro GSM.
Adriana Cristea, proprietara parcului industrial privat de la Dej, Arc Parc, îşi conduce afacerile împreună cu fiul său. Ştefan, de numai 24 ani. Singurul clujean care şi-a păstrat locul în Top Forbes, faţă de anul trecut, este Teofil Mureşan, ac