Cristian Dumitriu (21 de ani) s-a înscris la Facultatea de Limbi Străine după ce a scăpat de condiţia de „om al străzii“. Ambiţia personală de a reuşi în viaţă şi sprijinul oferit de Organizaţia Umanitară Concordia i-a transformat viaţa lui Cristian Dumitriu (21 de ani), după ce acesta a trăit o vreme pe străzile Capitalei.
A trebuit să îndure aici o altă formă de supravieţuire, după ce a a fost aruncat în spirala oamenilor deznădăjduiţi şi fără adăpost, timp în care principalul „inamic“ s-a dovedit a fi chiar anturajul.
„Cu ajutorul celor care m-au susţinut, mi-am dat seama că merg într-o direcţie bună, şi că nu ar trebui să aleg altceva“, îşi aminteşte băiatul. Şi, culmea, spune că deşi a trăit în condiţii vitregite, atât în perioada copilăriei, cât şi după, nu a simţit că-i lipseşte niciodată nimic. Acum, tot timpul şi-l umple studiind, pentru că tânărul s-a înscris la Facultatea de Limbi Străine din Bucureşti, unde studiază limbile germană, franceză şi catalană, cu specializarea de Interpret, Terminolog şi Traducător.
A jucat într-un film
„Majoritatea voluntarilor care vin la noi la centru sunt din Austria şi Germania, şi astfel se vorbim germana destul de des între noi. Iar această abilitate a devenit o pasiune şi o motivaţie pentru viitorul meu“, spune Cristian. La facultate colegii nu l-au privit suspicios când au aflat că a fost nevoit să doarmă pe străzi, deşi se aştepta la asta, ştiind de la alţi colegi de-ai săi mai mici, care umblă la şcoală, că există o discriminare faţă de copiii proveniţi din casele de copii.
Acum Cristian poate vorbi cu capul sus despre realizările sale. Cel mai recent proiect în care s-a implicat este un film realizat de un producător din Viena. „Subiectul peliculei îl reprezintă originile rromilor care vin din India. Un muzicant rrom, născut în Viena, merge în India pentru a-şi cunoaşte rădăci