Curtea Constitutionala a amanat pentru saptamana viitoare, miercuri, sa dea verdictul la Legea Pensiilor.
Magistratii au discutat miercuri despre contestatiile depuse de PSD si PNL, care au reclamat ca votul la Legea Pensiilor a fost fraudat.
Insa verdictul, care urma sa stabileasca daca legea este constitutionala sau nu, a fost amanat pentru data de 6 octombrie, in urma cererii formulate de unii judecatori, care au spus ca vor sa studieze mai bine problemele din cele doua sesizari.
"Avand in vedere cererea formulata de unii judecatori pentru o mai buna studiere a problemelor ce fac obiectul celor doua sesizari, Plenul Curtii Constitutionale a decis, in baza dispozitiilor art.58 alin.(3) din Legea nr.47/1992, intreruperea deliberarii si reluarea acesteia in data de 6 octombrie 2010", se arata in comunicatul CCR.
PNL a facut o sesizare referitoare la faptul ca adoptarea Legii pensiilor de catre Camera Deputatilor a fost facuta "fara respectarea tuturor procedurilor".
Frunda crede ca Basescu n-ar trebui sa promulge Legea pensiilor
PNL si PSD sustin ca Legea Pensiilor incalca dreptul de proprietate si dreptul la un trai decent. Opozitia nu este de acord nici cu egalizarea varstei de pensionare si nici ca punctul de pensie sa fie mai mic de 45%.
Potrivit noii Legi a pensiilor, punctul de pensie ramane la 39,9% din salariul mediu brut, indemnizatiile urmand sa fie indexate doar cu rata inflatiei. In plus, pana in 2030 atat femeile cat si barbatii vor iesi la pensie la 65 de ani. In sistemul public de pensii au fost introdusi si parlamentarii sau diplomatii dar si cei platiti pe drepturi de autor sau PFA.
Hossu: Protestatarii i-au cerut lui Basescu retrimiterea legii pensiilor in Parlament
Legea pensiilor a fost votata in Parlament, pe amendamente, dupa ce presedintele