Băieţelul, care este elev în clasa a doua, locuieşte cu tatăl său într-un bloc fără curent electric, apă caldă sau servicii de salubrizare. Zeci de familii care trebuie să-şi părăsească locuinţele din imobilele cu bulină ajung la mâna autorităţilor locale pentru cel puţin un an.
CITIŢI ŞI: Evacuaţii, mutaţi în „grotele” din Centru
Oamenii au fost mutaţi din apartamentele lor pentru că Primăria reconsolidează clădirile în care locuiau şi li s-a oferit posibilitatea de a sta pe toată perioada lucrărilor în blocurile gemene din buricul Capitalei.
Este vorba despre „locatarii de necesitate“ din blocurile 107 şi 108 de pe Bulevardul Naţiunile Unite. La început, oamenii au fost încântaţi de propunerea Primăriei, dar au ajuns să regrete că au acceptat târgul pentru că s-au trezit cazaţi în nişte locuinţe care, deşi sunt foarte bine situate, sunt demne de statutul de magherniţe.
Au semnat "ca primarul"
Nu au curent electric, apă caldă sau gaze şi nici nu beneficiază de servicii de salubrizare. Cei mai ghinionişti au primit apartamente la etajele superioare. Vederea către Dâmboviţa sau către Casa Poporului nu îi încântă prea mult pentru că nici liftul nu funcţionează. „Am semnat procesele verbale de primire la sediul Administraţiei Fondului Imobiliar (AFI) înainte să vedem apartamentele şi ni s-a spus că nu primim cheile până nu semnăm. Când am văzut ce-i aici era prea târziu“, a explicat unul dintre locatari.
Fiecare zi e o aventură
Ştefan Rus este unul dintre „locatarii de necesitate“. El a fost mutat din apartamentul său de pe strada I.C. Brătianu şi locuieşte din luna august împreună cu fiul său în vârstă de opt ani la etajul nouă al blocului 108.
„Când ne-am mutat a trebuit să car apă cu rucsacul pe scări până la etajul 9 ca să spăl pe aici că era prăpăd. Abia acum, de vreo câteva zile, ne-au dat apă rece