Este pasionat de zestrea etno-folclorică din zona de nord a Moldovei. Alexandru Ignat este un tânăr membru (dansator) al Ansamblului de dansuri folclorice „Doruleţul“ din Tulcea.
Se instruieşte în acest domeniu de la cinci ani, a participat la sute de spectacole şi ăşi doreşte din tot sufletul să facă o carieră în acest domeniu.
„Consider că pentru mine dansul popular este cel maibun mod de a te bucura de ceva frumos, instructiv şi de real folos. Pentru mine, repetiţiile şi spectacolele sunt cel mai bun mod de a mă relaxa. Munca în echipă te stimulează şi înveţi ce înseamnă prietenia adevărată“, spune Alexandru.
Patru ani de zile, din cauza unor problem medicale, a fost nevoit să renunţe la dansuri. A fost o perioadă grea pentru Alexandru, dansurile făcând parte din viaţa lui.
Moştenire părintească
Părinţii lui Alexandru s-au cunoscut în Ansamblul folcloric Mugurelul din Tulcea. Au întemeiat o familie, au doi copii reuşiţi şi au transimis mai departe talentul. Moştenirea a primit-o integral Alexandru, sora sa dovedind până acum că nu are astfel de înclinaţii.
„Eu sunt cel ce am moştenit talentul părinţilor şi mă bucur foarte mult. Pentru mine ansamblul Doruleţul a fost şi continuă să fie a doua familie. Aici am crescut şi m-am format“, spune Alexandru.
Are foarte mulţi prieteni în ţară şi străinătate, membri în formaţii de dansuri sau interpreţi de folclor. Consideră că acest mod de a petrece timpul liber este mult mai plăcut decât distracţia din club.
În inima Moldovei vrea să devină „moldovean cu paşaport de student“
La Iaşi, speră să activeze într-un ansamblu folcloric profesionist, dar asta înseamnă să parcurgă nişte etape importante. Unul ar fi ,eventual, urmarea unor cursuri de specialitate. A şi identificat deja un ansamblu în care ar putea activa.
„Mi-aş dori să fac parte din renumitul ansamblu, Ra