Cu geamantanele pline şi însoţiţi de părinţi. Aşa s-au prezentat studenţii braşoveni la semnarea contractelor de cazare, în campusurile studenţeşti.
Aproximativ 800 de studenţi au rămas anul acesta fără loc în căminele Universităţii „Transilvania". Unele facultăţi au primit foarte puţine locuri în acest an, cum ar fi Sociologia şi Comunicarea, unde, în cămine, au fost repratizaţi doar 16 studenţi.
Chiar şi cei cu medii foarte mari au fost respinşi, iar din 26 de contestaţii nici una nu a fost admisă. Una peste alta, studenţii care se vor bucura anul acesta de un loc în cămin sunt mulţumiţi că nu trebuie să plătească gazdă sau chirie şi că au condiţii bune.
„Condiţiile sunt ca şi anul trecut, dar ne bucurăm că nu trebuie să dăm mai mulţi bani pe taxă. Am avut noroc că am obţinut loc în cămin, pentru că anul acesta am trecut de la buget, la taxă", a spus Iulia Oprescu, studentă.
Şi părinţii sunt mulţumiţi că nu trebuie să scoată mai mulţi bani din buzunar pentru întreţinerea la facultate a odraslelor. „Mă costă cam 1.000 de lei pe lună întreţinerea copilului la cămin, cu tot cu taxa de 175 de lei pe lună şi mai ales cu tot cu economia pe care o fac. Problema e ca după ce termină facultatea să-şi găsească un loc de muncă", ne-a spus Carmen Oprescu, 45 de ani, casnică.
4.232 de locuri în cămine
Studenţii proaspăt cazaţi primesc din partea universităţii lenjerii de pat şi alte obiecte de uz comun, pentru care aceştia trebuie să-şi asume responsabilitatea. La Universitatea „Transilvania" sunt 4232 de locuri, în cele două campusuri. Sunt opt cămine studenteşti în Complexul Memorandului, cu 1.700 locuri de cazare, şi cinci cămine în Complexul Colina Universităţii, cu 2.532 locuri de cazare.
Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!
Pentru ultim