Un număr de 29 de preparatori şi asistenţi de la Facultatea de Medicină şi Farmacie şi alţi trei de la Facultatea de Arte Vizuale din cadrul Universităţii din Oradea trebuie să depună o cerere de intrare în concediu fără salariu, în caz contrar urmând să fie disponibilizaţi. Pe de altă parte, rectorul Universităţii din Oradea, Cornel Antal, a declarat, într-o conferinţă de presă, că Senatul Universităţii a aprobat acordarea unor sporuri salariale pentru acele cadre d
Un număr de 29 de preparatori şi asistenţi de la Facultatea de Medicină şi Farmacie şi alţi trei de la Facultatea de Arte Vizuale din cadrul Universităţii din Oradea trebuie să depună o cerere de intrare în concediu fără salariu, în caz contrar urmând să fie disponibilizaţi.
Pe de altă parte, rectorul Universităţii din Oradea, Cornel Antal, a declarat, într-o conferinţă de presă, că Senatul Universităţii a aprobat acordarea unor sporuri salariale pentru acele cadre didactice care contribuie la promovarea imaginii instituţiei din punctul de vedere al performanţei.
Cornel Antal a declarat că Senatul Universităţii şi Sindicatul Corpului Profesional Universitar (CPU) au analizat, în ultimele săptămâni, situaţiile a 45 de cadre didactice din cadrul facultăţilor de Medicină şi Farmacie şi Arte Vizuale care nu s-au mai regăsit din acest an universitar pe statele de funcţii, întrucât cele două facultăţi trec printr-un proces de restructuare, pentru că au cheltuieli prea mari cu salarizarea, transmite corespondentul Mediafax.
Senatul şi sindicatul au încercat să găsească soluţii astfel încât cadrele didactice să nu fie disponibilizate, însă şi ca Universitatea să îşi reducă cheltuielile salariale.
În acelaşi timp, Cornel Antal a spus că redactorii şefi ai revistelor cotate ISI ( Institute for Scientific Information) şi B+, adică ultima treaptă spre cotarea internaţională ISI, vor p