Operaţiunea „Cazarea în cămine” a început cu ghinion pentru zeci de tineri care au rămas pe dinafară. Tinerii au fost mutaţi în căminul Colegiului Tehnic „Dimitrie Dima”. Chiar dacă acum numărul de studenţi este peste cel al locurilor, conducerea Universităţii se aşteaptă ca de la 15 octombrie situaţia să se răstoarne.
Agitaţie, nervi şi aglomeraţie. Luni au început cazările în căminele Universităţii din Piteşti. Primele care au venit să-şi revendice unul dintre cele 1200 de locuri puse la dispoziţie în cele patru cămine au fost studentele din anul întâi. Ieri a fost rândul bobocilor băieţi să facă acelaşi lucru, iar astăzi şi mâine toţi studenţii şi masteranzii înscrişi pe liste îşi vor lua camerele în primire.
Cinci în cameră
Dis de dimineaţă, studenţii au venit, unii cu bagaje, alţii fără, pentru a-şi depune dosarele şi a-şi lua cheile de la camere.
„Locuiesc în comuna Rucăr şi nu aveam cum să fac naveta la facultate. Eu zic că am făcut o alegere bună să stau aici. Văd că avem camere îngrijite, avem grup sanitar propriu, e bine. Deocamdată nu am venit cu bagajele, că de abia duminică o să mă instalez. M-am cazat şi eram tare curioasă să văd cum o să arate casa mea provizorie”, spune Ileana Marin, de 20 de ani.
Studenţii silitori, care au intrat la facultate prin subvenţie, vor scoate din buzunar 90 de lei pe lună, iar ceilalţi, care vor studia la „cu taxă” plătesc 140 de lei pentru un loc în cămin.
„Am ales să stau la cămin pentru că este mult mai ieftin decât la chirie şi sunt şi aproape de facultate, că eu am intrat la Facultatea de Litere. Am înţeles că stăm cinci fete în cameră, nu mă deranjează, sper să ne înţelegem bine”, spune Iulia, care s-a cazat în internatul de pe Gheorghe Doja.
40 de studenţi, pe dinafară
Numărul înscrişilor depăşeşte şi în acest an numărul locurilor. 40 de studenţi au rămas pe dinafară, d