După cinci ani ca psiholog la Centrul de Hemodializă din cadrul spitalului a decis că poate face faţă provocărilor de la Jandarmerie. După terminarea facultăţii a revenit la Brăila, s-a înscris la concurs pentru un post în cadrul Spitalul Judeţean şi l-a obţinut.
În liceu a oscilat între două profesii, cea de medic şi cea de psiholog, mai ales că mama sa este medic. Cu toate acestea a decis să meargă pe propriul drum şi a ales Psihologia. Mărturiseşte că a fost întotdeauna atrasă de munca cu oamenii şi consideră că poate veni în sprijinul celor care au nevoie de ajutorul ei.
„Mi-a plăcut munca acolo pentru faptul că trebuia tot timpul să găsesc strategii pentru a susţine oamenii cu o boală cronică. Aici veneau oameni din toate categoriile sociale şi a trebuit să găsesc modalitatea pentru fiecare în parte de a comunica şi de a-i sprijini. Am avut pacienţi cu vârste cuprinse între 17 şi 70 de ani", îşi aminteşte Paula Negrişan.
Portret: Brăileanca Andra Durbacă face balet de la cinci ani şi scrie versuri de la 10
Astfel, în perioada 2000 - 2005, a lucrat ca psiholog în cadrul Centrului de Hemodializă, perioadă care a contribuit decisiv la formarea sa ca psiholog.
Cazul unei tinere cu complicaţii pe fondul insuficienţei renale i-a rămas în minte chiar şi după trecerea anilor. Tânăra avea probleme cardiace şi la un moment dat boala a făcut ca starea ei de sănătate să se înrăutăţească, vasele de sânge să se calcifieze, medicii fiind nevoiţi să îi amputeze picioarele. Cu toate acestea, fata a continuat să lupte pentru propria-i viaţă.
„A avut foarte multă voinţă şi dorinţă de a trăi. M-a impresionat acest caz", spune psihologul.
Portret: Ionica Smochină este medicul militar brăilean pasionat de psihologie
Provocare acceptată
În 2005 a aflat de postul de psiholog înfiinţat în cadrul Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Brăi