Cea mai mare problemă este la Neurochirugie, unde nu există niciun medic. Secţia este organizată ca şi compartiment, dar nu funcţionează din lipsă de personal
Lipsa de medici din Spitalul Judeţean îi face pe bolnavi să aştepte ore în şir pentru o consultaţie.
O situaţie extremă e la Neurochirurgie, unde de ani buni nu există nici măcar un medic. Este şi motivul pentru care sute de pacienţi sunt trimişi în stare critică în clinici universitare din Craiova, Timişoara sau Bucureşti, iar de multe ori transportul le agravează starea.
Nu mai vorbim de ATI, secţia de foc a spitalului, unde e nevoie de cel puţin zece medici. Doar 6 fac munca pentru toţi şi se plâng că gărzile sunt epuizante, pentru că sunt nevoiţi să facă gărzi şi la domiciliu, muncă de altfel neplătită.
“Fac gărzi la domiciliu pentru că noi avem bloc operator şi în maternitate şi, în eventualitatea în care sunt două operaţii, una aici şi una în maternitate, este chemat şi cel care este la domiciliu. Normal ar fi să fie doi anestezişti în gardă permanent: unul în maternitate, minim unul aici“, ne-a precizat dr. Denise Buzulică, managerul Spitalului Judeţean Severin.
O altă secţie în care se simte lipsa acută personal este Neurologia, unde doi medici asigură policlinica şi secţia din spital.
La Urgenţe e nevoie de 25 de medici şi sunt doar zece, ceea ce influenţează negativ desfăşurarea în condiţii normale a actului medical.
În această secţie adresabilitatea e foarte mare, în 24 de ore înregistrându-se circa 200 de solicitări, iar doi medici trebuie să facă faţă tututor acestora, în loc de patru.
Din păcate, în Spitalul Judeţean Severin nu s-au mai făcut angajări din 2008, unitatea funcţionând în acest moment cu 65% din personalul medical prevăzut în organigramă.
Ministerul Sănătăţii estimează că, începând din luna noiembrie a acestui an, unităţil