Ansamblul Einuiea susţine duminică, 3 octombrie, de la ora 16.30, un recital la Muzeul Naţional al României, în timp ce în sala expoziţiei "Dracula - voievod şi vampir" va fi proiectat filmul "Nosferatu, simfonia groazei".
Citiţi şi
Portretul lui Dracula, prezentat în premieră la Bucureşti
Concertul şi proiecţia filmului au loc în ultima sală a expoziţiei, dedicată evoluţiei imaginii lui Dracula şi a vampirilor în cinematografia mondială.
Numărul locurilor este limitat. Accesul se face numai în limita locurilor disponibile.
Tarif: biletul de intrare în expoziţie (8 lei întreg, 4 lei redus)
Acest spectacol – tandem muzică şi film – face parte dintr-un proiect inedit iniţiat de Ansamblul Einuiea, care constă din proiecţia în spaţii neconvenţionale a unor filme mute din arhivele cinematografiei mondiale, însoţite de muzică originală compusă special pentru aceste filme şi interpretată live.
"Nosferatu, simfonia groazei", o producţie clasică a cinematografiei germane expresioniste (Germania, 1922, regia Friedrich Wilhelm Murnau, cu Max Schreck în rolul principal), rulează zilnic în expoziţia "Dracula – voievod şi vampir", deschisă la MNAR.
Artiştii au realizat coloana sonoră a filmului Nosferatu pornind de la ideea că muzica nu trebuie să se „simtă” ca un element distinct, ci doar să prelungească atmosfera şi retorica filmului, subliniind stări sau însoţind caractere.
Expoziţia Dracula – voievod şi vampir a fost organizată de Muzeul Naţional de Artă al României în colaborare cu Kunsthistorisches Museum din Viena şi Castelul Ambras din Innsbruck, cu scopul de a reflecta asupra personajului istoric Vlad Ţepeş/Dracula şi a vampirismului într-un context istoric şi documentar realist. Expoziţia rămâne deschisă la MNAR până duminică, 10 octombrie 2010.