Munca la câmp poate să dăuneze, mai ales persoanelor trecute de 70 de ani. În această perioadă la Compartimentul de Dermatologie din cadrul Spitalului „Aurel Tulbure“ au ajuns tot mai mulţi vârsnici. De aceea medicii doresc să aducă în atenţia lor câteva recomandări, pentru a evita un drum la spital.
Cei care s-au născut la sat ştiu ce înseamnă munca adevărată, s-au născut şi au trăit cu ea, de aceea în momentul în care ajung la o vârstă înaintată le este foarte greu să renunţe la acest mod de viaţă. Mai ales în această perioadă când munca la câmp este în toi. O vorbă autohtonă spune însă că prea multă muncă strică, iar de aceeaşi părere sunt şi medicii, care îi sfătuiesc pe vârstnici, mai ales pe cei care suferă de insuficienţă venoasă, să mai rărească efortul pe care îl depun la muncile agricole. „Întâlnesc în ultima perioadă persoane în vârstă şi mă refer la persoane trecute de 75 de ani care sunt active şi care refuză să întrerupă activitatea la câmp. Cred că pe primul plan trebuie să pună sănătatea şi m-aş bucura să reducă din activitate nu să o întrerupă complet“, a spus doctoriţa Florentina Bica, medic dermatolog la Spitalul „Aurel Tulbure“.
Dacă totuşi sunt nevoiţi să meargă la câmp, oamenii sunt sfătuiţi să încerce să îşi protejeze picioarele. „Îi sfătuiesc să rămână acasă, să nu meargă la câmp, să-şi menajeze piciarele, să nu stea mult în picioare, să se mai aşeze pe pat la prânz să se odihnească puţin şi să nu uite de ciorapul elastic. Există ciorapi speciali care îi ajută să meargă mai bine să nu mai simtă picioarele grele, fiind elastici comprimă vasele dilatate şi nu dă voie piciorului să se umfle“, a adăugat Florentina Bica, medic dermatolog la Spitalul „Dr. Aurel Tulbure“.
Aşadar, dacă aveţi simptome precum: amorţeli, înţepături, furnicături şi nevoia de a mişca în permanenţă picioarele atunci când vă odihni