Ştefan Poienaru a făcut o avere de Forbes din agronomie şi zootehnie. În clasamentul „Forbes 500 miliardari“, omul de afaceri Ştefan Poienaru ocupă poziţia secundă în rândul bogaţilor din Ialomiţa.
Agronom de meserie, împătimit de munca câmpului, Ştefan Poienaru pare să-şi fi descoperit adevărata vocaţie în creşterea animalelor. Aşa cum îi place să spună, vrea să reînvie o veche tradiţie a locului, iar Feteştiul să fie cunoscut nu doar ca un nod de cale ferată în drumul spre mare, ci drept un important punct agricol pe harta ţării.
Oi de patrimoniu
Vorbeşte cu pasiune despre animalele pe care le deţine, oile sunt înregistrate chiar în Fondul Naţional Genetic din rasele Merinos şi Carabas. De altfel, este în permanentă legătură cu cercetătorii de la Institutul de Cercetare a Ovinelor Palas din Constanţa. În cele două ferme pe care le deţine are circa 4.000 de oi şi 2.000 de capre. Pentru a le putea sacrifica şi-a adus un abator mobil, de care este tare mândru, tocmai din Norvegia, de la Rovaniemi (localitate situată aproape de Cercul Polar), pentru care a plătit peste un milion de euro. Speră ca în viitorul cât mai apropiat să-i facă şi pe români să prindă gustul produselor din lapte de capră.
Vinde la spanioli şi greci
Până una-alta, a vândut în acest an aproximativ 2.000 de iezi în Peninsula Iberică la un preţ foarte bun, circa 15 euro pe kilogram. De Paşte a mai dat şi vreo 2.000 de miei la greci cu 2,4 euro pe kilogramul în viu. Banii sunt buni, dar ceea ce îşi doreşte Poienaru este să îi facă pe români să aprecieze produsele din carne de oaie şi de capră. Şi-a făcut o carmangerie şi o fabrică de procesare a laptelui. Are chiar un brand propriu: Ovidiu.
Îşi extinde afacerile
Planurile de viitor mai prevăd realizarea unei investiţii într-o unitate de preparate din carne de oaie. Loc ar mai fi pe piaţă nu doar la noi, c