A condus hoteluri în America de Nord, Caraibe şi Africa, până a ajuns să deschidă unul în oraşul de sub Feleac.
Michel Garnier s-a născut în Franţa, dar a crescut, de la patru ani, în Quebec, Canada. Deşi a început să studieze ştiinţe veterinare, pentru că nu era bun la matematică, s-a reorientat spre alte domenii. Întâi a studiat, pentru o vreme, arhitectura, însă la scurt timp şi-a dat seama că este făcut pentru altceva. „Bunicul lucra la căile ferate, tatăl la o companie aeriană, în mod natural, eu m-am îndreptat către industria hotelieră", glumeşte Michel Garnier despre modul în care şi-a ales meseria.
De-a curmezişul Pământului
După ce a terminat şcoala şi a început să acumuleze experienţă în domeniul serviciilor, Michel a ajuns să conducă hoteluri pe patru continente. În Canada a coordonat hoteluri în Montreal, Ottawa, Toronto şi Mont Tremblant. În Africa, a condus un hotel în Mali. „Am avut multe de învăţat de la cei de acolo, pentru că au un sistem de valori cu totul diferit de ceea ce eram obişnuit", spune Garnier. A ajuns să muncească şi în Caraibe, în Puerto Rico, iar acum a construit un hotel în Europa, în Cluj-Napoca. „Europa de est ca bloc este un loc interesant, pentru că are potenţial, ca vestul sălbatic", spune Garnier. Hotel Akantus urmează să fie inaugurat până în la sfârşitul acestui an.
Produse şi servicii locale
Michel Garnier vrea să aducă la Cluj un nou mod de a face turism şi de a oferi servicii hoteliere. Pentru asta, s-a asociat doar cu parteneri locali. De exemplu, spaţiile verzi ale hotelului construit de la zero au fost realizate cu plante cumpărate de la Grădina Botanică din Cluj, după ce s-a consultat cu specialiştii acesteia. Produsele cosmetice care sunt oferite gratuit de hotel, în fiecare cameră, sunt produse de Farmec, iar vinurile oferite de barul hotelului sunt româneşti. În p