Scumpirea gigacaloriei si reducerea subventiilor la incalzire ii determina pe multi sa caute alternativa pentru scaderea facturilor pe timpul iernii. Una dintre solutii, putin raspandita, o reprezinta panourile radiante in infrarosu. In Caracal, Marian Patru este primul care s-a pregatit de iarna cu panouri radiante infrarosu. Le-a platit si le-a primit acasa in primavara, prin curierat, iar acum asteapta iarna ca sa vada cum functioneaza. In mare, stie cam cum merge sistemul, dar stie si ca exista niste secrete ale producatorului. "Da' pana la urma pe mine putin ma intereseaza secretele astea, interesul meu e sa faca cald in casa".
HotNews.ro va prezenta vineri modificarile legislative care genereaza haos in asociatiile de locatari
Traseul panourilor radiante infrarosu din Bucuresti pana la Caracal este o adevarata poveste. Marian Patru si-a construit casa si a lasat arvuna 3 milioane de lei vechi muncitorilor "ca sa bage sistemul vechi de incalzire pe centrala". Oamenii s-au apucat de treaba, au dat gauri, "inclusiv in marmura asta de aici" si se pregateau sa instaleze caloriferele. Atunci i-a facut o vizita prietenul Sorin, cunoscut in Caracal ca primul distribuitor de panouri radiante. "M-a invitat la Bucuresti la Romexpo, la targul cu sisteme de incalzire. Am ajuns acolo la ora 9 si am iesit pe la 4. Am fost incantat".
Marian Patru, prima persoana din Caracal care si-a montat panouri radiante infrarosu
A fost interesat de consumul estimat pe noul sistem. A cumparat panourile si acum asteapta iarna sa vada daca a fost o investitie rentabila.
Cand vine vorba de pret, Marian este atent pana la virgula. "Cu curierat cu tot, m-au dus astea cinci panouri la 102 milioane, dar ele se recomanda in functie de suprafata camerei ori inaltimea". Consumul scade, evident, daca ai casa izolata si termopane.
Cum function