FBI a spionat si a pus pe lista de teroristi mai multi activisti pentru drepturile omului, sustine o organizatie non-guvernamentala din Statele Unite.
Organizatia American Civil Liberties Union (ACLU) acuza serviciul federal ca ancheta membri ai grupurilor de activisti care aparau drepturile Primului Amendament, adica dreptul la practicarea libera a religiei, libertatea presei sau dreptul la asociere, informeaza Inter Press Service.
Anchetele erau bazate pe motivatii speculative si erau de multe ori extinse fara nicio baza, acuza ACLU, amintind ca anchetele trebuie deschise doar cand exista posibilitatea comiterii unei infractiuni.
"FBI a facut declaratii false sau care induceau in eroare, in fata Congresului, pentru a elimina criticile aduse activitatilor sale de spionaj. Au spus chiar ca supravegherea unui protest impotriva razboiului din Pittsburgh, din 2002, a fost legat de o alta ancheta separata, care ar fi fost legitima", arata raportul organizatiei.
Raportul arata ca, dupa atacurile de la 11 septembrie 2001, cand turnurile Gemene au fost daramante, FBI a spionat multi activisti politici fara motiv.
In 2006, alte documente au demonstrat ca agentii FBI au anchetat numeroase grupuri de lobby, motivatia fiind aceea ca ar exista diverse infractiuni non-violente care pot fi asociate cu terorismul, sau ca anumite persoane suspectate de terorism ar participa la mitingurile impotriva razboiului din Irak.
FBI a spionat si a pus pe lista de teroristi mai multi activisti pentru drepturile omului, sustine o organizatie non-guvernamentala din Statele Unite.
Organizatia American Civil Liberties Union (ACLU) acuza serviciul federal ca ancheta membri ai grupurilor de activisti care aparau drepturile Primului Amendament, adica dreptul la practicarea libera a religiei, libertatea presei sa