Parcă muzica era altfel prețuită cu câțiva ani în urmă. Nu era doar ceva auxiliar, ceva pe care ascultai în timp ce spălai vasele sau o modalitate de a te descărca… era hrană . Ţin minte cum tata deschidea dulapul și se uita contemplativ la colecția sa, pentru a alege discul potrivit. Apoi îl lua, îl punea la pick-up , aștepta să pornească și se întindea pe covor cu ochii închiși fiind atent la fiecare sunet , la fiecare vers. Așa mi-a transmis dragostea lui pentru muzică și deschiderea față de toate genurile muzicale .
Muzica corală a rămas una din preferatele lui , pentru că e corist, bas mai exact. Am devenit și eu coristă și m-am îndrăgostit și eu de acest timp de muzică, de complexitatea ei , de armonii. Și cum pot să vă deschid și vouă apetitul, dacă nu prin prezentarea unui grup coral de copii care m-a fascinat.
Libera este cel de-al treilea nume ales pentru un grup vocal de băieți aflați sub îndrumarea compozitorului Robert Prizeman. Băieții au vârste cuprinse între 7 și 16 ani, o mare parte din ei facând parte din corul bisericii anglicane St. Philip’s din Norbury, Londra.
Numele trupei s-a schimbat de câteva ori în timpul concertelor live din Londra pentru că s-a vrut ca acesta să reflecte înnoirile ce apăreau în stilul muzical abordat și deasemenea pentru a nu mai fi văzuți doar ca un cor tradițonal de muzică bisericească.
Prima apariție publică a fost în anul 1984, sub numele “Saint Philip’s Boys’ Choir”, când au interpretat piesa „San Damiano”. Primul lor album a fost lansat 4 ani mai tărziu sub numele de “Sing For Ever”, cântecul cu același nume fiind ales ca imnul evenimentului ” Children in Need” din același an .
Cu timpul, grupul “Libera” a lansat încă 6 albume: “Libera” (1999), “Luminosa” (2001), “Free” (Septembrie 2004), “Visions” (Noiembrie 2005) ,“Angel Voices” (Noiembrie 2006),” New Dawn” ( Septembrie 2008) ș