Consilierii locali au votat astăzi proiectul de hotărâre privind organizarea Sărbătorilor Iaşiului, pentru care a fost alocată suma de un milion de lei. Sărbătorile vor începe pe 6 octombrie şi se vor încheia pe 30. Sursa: Maria Craus
Din bugetul total, aproape 600.000 de lei vor ajunge la societăţile aflate în subordinea primăriei, care vor asigura buna desfăşurare a manifestărilor.
Consilierii PDL au lipsit de la şedinţa de Consiliul Local, nemulţumiţi că a fost amânată cu o zi, dar şi de faptul că bugetul nu a fost defalcat pe cheltuielile aferente diferitelor manifestări.
“E un buget foarte sumar, nu am niciun fel de detaliere a modului în care sunt cheltuite sumele, de unde provin veniturile, în ce măsura e profitabil sau nu pentru oraş a se cheltui aceşti bani. Era mai bine dacă se punea accent pe latura religioasă spirutuală a acestei sărbători şi mai puţin pe cea comercială, care nu cred că aduce mare plus oraşului", a declarat viceprimarul Gabriel Grigore.
Procesiunea moaştelor Sfintei Cuvioase Parascheva
Moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva vor fi scoase în procesiune pe 10 octombrie, iar credincioşii se vor putea închina şi la moaştele Sfântului Maxim Mărturisitorul, care vor fi aduse din Grecia.
Pe 17 octombrie va fi sfinţită Mănăstirea Golia, iar la eveniment vor participa Patriarhul României şi Înalt Prea Sfinţitul Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei.
Manifestările de anul acesta mai cuprind un concurs de badminton, o expoziţie de pictură - tapiserie, o expoziţie de icoane, Festivalul Internaţional de Film, Raliul Iaşiului, Cupa Iaşiului la tenis de masă, Cupa Sărbătorilor Iaşiului la şah, un concurs de fotografii, “Târgul de toamnă" şi “Sărbătoarea Vinului", Festivalul folcloric “Trandafir de la Moldova" şi Festivalul de poezie “Grigore Vieru". Iar în zona străzii Sa