Din dorinţa de a primi acest titlu, braşovenii sunt chiar şi „mituiţi" să participe la evenimentele organizate pentru a demonstra că oraşul de la poalele Tâmpei este cel mai verde din ţară. 11 oraşe sunt în cursă.
Măsurile municipalităţii pentru a-şi spori şansele de câştig al titlului de „Capitala verde a României" au fost luate în timp, spune viceprimarul Miklos Gantz. Mai exact, acesta se referă la hotărârea de Consiliu Local prin care „pentru fiecare arbore tăiat se plantează alţi trei. De asemenea, s-a renunţat la semafoare în favoarea sensurilor giratorii şi s-au plantat flori. S-au realizat şi multe spaţii verzi şi locuri de joacă", mai adaugă viceprimarul Miklos Gantz.
În cadrul campaniei de demonstrare că municipiul nostru merită un asemenea titlu, mâine debutează la Braşov campania de colectare a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice, derulată cu ajutorul Asociaţiei Române pentru Reciclare RoRec.
Punctele de colectare vor funcţiona până duminică, la cortul Umbrela Verde din Piaţa Sfatului şi pe strada Uranus, lângă piaţă.
Pentru deşeurile voluminoase braşovenii pot apela la numărul de telefon 0742.490.840, iar o echipa Umbrela Verde va merge la domiciliul solicitantului pentru a ridica deşeul.
Pentru a fi siguri că braşovenii îşi vor da interesul pentru această campanie, organizatorii au apelat şi la o modalitate de răsplată: 17 maşini de călcat, 10 storcătoare de citrice, 5 mixere şi 3 filtre de cafea vor fi oferite drept premii, în urma unei trageri la sorţi a numelor celor care scapă de aparatura stricată din casă.
„Electricele şi electrocasnicele NU se aruncă la gunoi pentru că efectele cu potenţial toxic sunt de 10 ori mai mari decât la deşeurile obişnuite", spune Florin Popa, reprezentant RoRec.
Vineri, în cadrul campaniei, vor fi împărţite stickere pentru maşină, cu mesajul „Eu nu aru