Trei familii din Deva au rămas fără apă caldă şi căldură pentru că vecinii lor au decis să nu mai plătească cota comună la factura de încălzire. Pentru că cele trei familii erau singurele deservite de ţevile comune, vecinii i-au debranşat forţat. Rămaşi fără sursă de căldură în pragul iernii, cei afectaţi au cerut ajutorul Poliţiei şi primăriei considerând că asupra lor s-a comis un abuz
Familiile Sav, Zerbea şi Muntean, din blocul 16 A din Deva, s-au trezit peste noapte fără apă caldă la robinete. Interesându-se despre ce e vorba ei au aflat cu stupoare că vecinii le-au tăiat şi ţevile de încălzire, oamenii riscând să-şi petreacă iarna în frig. Cele trei familii formau o minoritate în bloc, fiind singurele rămase branşate la sistemul public de încălzire, restul, până la 14, folosindu-se de centrale de apartament.
„Este dreptul nostru să decidem cine este furnizorul de servicii termice. Nu mi se pare normal ca proprii noştrii vecini să intre în beci şi să ne taie ţevile cu flexul. Ne-au lăsat fără apa caldă şi în perspectivă fără căldură acum la început de sezon rece. Este un abuz şi suntem revoltaţi”, spune Daniela Sav.
Situaţia este asemănătoare şi pentru familia Zerbea. „Ca să ne spălăm a trebuit să cumpăr un boiler pe care îl montez acum în baie. Nu am înţeles cu ce drept vecinii ne-au debranşat. Mai ales că pentru reţeaua de apă caldă nu se plătesc cote indivize. În plus, nu au anunţat pe nimeni de intenţia lor şi au acţionat pe ascuns. Ne-am adresat poliţiei şi administraţiei locale ca să se rezolve problema noastră”, spune Manse Zerbea.
Manse Zerbea şi-a montat de nevoie boiler ca să se poată spăla
Exces de zel
Potrivit lui Virgil Grigore, preşedintele Asociaţiei de Proprietari numărul 89 de care aparţine blocul 16 A, totul este legal. „Am avut în 29 august o şedinţă pe Asociaţie în care majorit