"Cine nu munceste nu merita sa manance", spune o vorba din batrani.
Ei bine, in vremuri de criza, nu trebuie sa-i condamnam foarte tare pe cei care nu au un loc de munca. Lipsa de ocupatie nu se datoreaza exclusiv lenei, ci ar putea fi cauzata si de o serie de factori economici si sociali, care depasesc puterea de intelegere a somerilor, informeaza tialoto.bg
In plus, oamenii care nu lucreaza mai mult de sase luni prezinta risc ridicat de contractare a unor boli, printre care cele cardiovasculare si de sanatate mintala. Acestea au fost concluziile unor cercetatori australieni, rezultate in urma unui studiu executat la comanda "Royal College of Medicine".
Dr. Maria Wyatt, coordonatoarea grupului de cercetatori, adauga ca persoanele care se afla intr-o perioada de inactivitate prelungita prezinta risc ridicat de suicid.
Aceasta considera ca locul de munca face ca oamenii sa interactioneze intre ei, devenind activi din punct de vedere social. Astfel, se reduc obiceiuri nocive precum fumatul excesiv si consumul de alcool. Dr. Wyatt trage un semnal de alarma pentru cei inactivi profesional si adauga ca riscurile unei absente prelungite din campul muncii pot fi comparate cu cele provocate de fumatul a 10 pachete de tigari pe zi.
Aceste atentionari suna destul de serios. Poate, cateodata, este mai bine sa ne agatam de o slujba de moment, continuand sa fim perseverenti in a ne atinge telurile. Decat sa stam acasa si sa ne macinam cu gandul la un viitor sumbru, mai bine credem ca, mai devreme sau mai tarziu, viitorul ne va zambi.
"Cine nu munceste nu merita sa manance", spune o vorba din batrani.
Ei bine, in vremuri de criza, nu trebuie sa-i condamnam foarte tare pe cei care nu au un loc de munca. Lipsa de ocupatie nu se datoreaza exclusiv lenei, ci ar putea fi cauzata si de o serie de f