Dupa zece ani, statul revine la Rompetrol. La zece ani de la privatizarea Petromidiei, statul, prin Ministerul Finantelor, va redeveni actionar in companie, in contul unor datorii in valoare de 570 milioane euro, din care nu si-a recuperat nici a zecea parte pana acum. Datorii pe care cumparatorului de atunci al Petromidiei, Dinu Patriciu, guvernarea PSD i le-a amanat la plata in urma cu sapte ani, prin OUG 118/2003, transformandu-le in obligatiuni. Fara a sti cand si cum isi va mai recupera banii de care are nevoie la buget, statului i se ofera un pachet minoritar de actiuni intr-o companie cu pierderi tot mai mari. Mai mult, se pare ca Finantele nici nu au inca o strategie in fata Rompetrol, aparata de trei mari case de avocatura, scrie EVZ.
Fiscul ii pune pe miliardarii romani sa depuna "Declaratii de bogatie". Ce patesc cei care au firme pe pierdere, dar le creste averea. Incepand cu 2011, nu numai politicienii vor fi obligati sa depuna, o data pe an, declaratie de avere. Fiscul se pregateste sa le impuna romanilor bogati a caror avere creste cu cel putin 50 de mii de euro intr-un an sa depuna o declaratie de patrimoniu, a declarat pentru gandul directorul Directiei de Control din ANAF, Marian Morcoasa. Daca dividendele declarate de firma bogatului nu se "potriveste" cu declaratia de patrimoniu, atunci averea nedeclarata va fi impozitata cu 16%. "Tot prin aceste modificari legislative este prevazuta competenta organelor fiscale de a exercita inspectia fiscala pentru o anumita perioada, asupra persoanelor fizice la care se constata o crestere de patrimoniu, nejustificata prin veniturile declarate la organele fiscale competente", a declarat Marian Morcoasa, anunta Gandul.
Visul american, fraudat de un roman. Iosif Coza vindea emigrantilor povesti fictive de persecutare in Romania. Iosif Caza va sta sapte ani si jumatate dupa gratii pentru ca a ajut