Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) introduce de mâine, 1 octombrie, rovinieta electronică. Şoferii surprinşi fără documentele care atestă plata acesteia vor achita despăgubiri în funcţie de tipul vehiculului, între 28 şi 1.210 euro, şi amenzi între 250 şi 4.500 lei, se arată într-un comunicat al CNADNR. Sursa: VLAD STĂNESCU
Tot de la 1 octombrie CNADNR va introduce şi rovinieta valabilă trei luni. Tarifele rămân neschimbate, iar cele achiziţionate deja îşi menţin valabilitatea până la data expirării.
Pentru autoturisme, valoarea despăgubirii este de 28 de euro, pentru vehiculele de marfă cu masa până la 3,5 tone -96 de euro, 320 de euro pentru camioanele cu masa între 3,5-7,5 tone, 560 de euro pentru camioanele cu masa între 7,5 şi 12 tone şi vehiculele de transport pasageri cu mai mult de 23 de locuri, 720 de euro pentru camioanele cu masa mai mare de 12 tone şi trei axe şi 1.210 tone pentru vehiculele cu masa mai mare de 12 tone şi patru axe.
De unde puteți cumpăra rovinieta
Sumele provenite din despăgubiri vor fi venituri extra bugetare ale Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) şi reprezintă o sumă egală cu tariful pe un an, în funcţie de tipul vehiculului folosit fără a deţine rovinieta valabilă.
Amenzile vor fi între 250 şi 500 de lei pentru autoturisme, între 750 şi 1.200 pentru vehiculele cu masa maximă de 3,5 tone şi poate merge până la 4.500 de lei pentru camioanele cu masa de minim 12 tone şi patru axe.
Rovinieta poate fi cumpărată de la orice subunitate CNADNR, de la benzinăriile MOL, Rompetrol, Petrom şi OMV, de la oficiile Poştei Române, de la Uniunea Naţională a Transportatorilor Rurieri Români, dar şi la firmele de distribuţie Scalla, Speedy, Medina şi Pasaj.