Bucureştiul este un oraş pe care nu prea îl poţi asemăna cu nicio altă capitală europeană. Centrul oraşului este o combinaţie între clădirile istorice, din vremea lui Carol I şi perioada interbelică, blocurile construite în perioada comunismului şi, mai nou "monştrii de oţel şi sticlă", care pot fi găsiţi în majoritatea zonelor. Se transformă astfel "micul Paris" într-un "City"?
La o plimbare prin Bucureşti, pot fi observate lângă cel puţin trei biserici tot atâtea turnuri de birouri cu 18 etaje fiecare. Două dintre biserici au o vechime de cel puţin 100 de ani fiecare, în timp ce turnurile au fost construite în ultimii cinci ani. Unul dintre ele este Millennium Business Center, imobilul care a ars în vara anului trecut şi care este situat lângă Biserica Armenească.
Celelalte două sunt în curs de amenajare - Euro Tower, lângă Biserica Doamna Oltea şi Cathedral Plaza, lângă Catedrala Sfântul Iosif. Cathedral Plaza şi Millennium BC au atras numeroase proteste din partea ONG-urilor şi bisericilor şi chiar acţiuni în justiţie, în timp ce Euro Tower s-a poziţionat drept o clădire "verde", situată într-o zonă care nu este considerată istorică. Chiar şi aşa, imobilul are 18 etaje şi este situat în imediata apropiere a şoselei Ştefan cel Mare, motiv pentru care a stârnit discuţii privind impactul asupra traficului din zonă.
Dezbaterea este justificată, dacă ţinem cont că într-un top al metropolelor cu cea mai mare densitate din lume, Bucureştiul s-ar situa pe primele 30 de locuri, ţinând cont de un clasament făcut de citymayors.com. În analiza realizată de acest site nu este luat în calcul Bucureştiul, dar ţinând cont de datele existente, conform cărora densitatea Bucureştiului este de circa 8.500 de oameni/kilometrul pătrat, Capitala s-a situa în prima parte a topului care a analizat 200 de oraşe din întreaga lume.
Ce părere are despre aceast