România are două luni la dispoziţie pentru a modifica legislaţia privind vânătoarea păsărilor după ce Comisia Europeană, preocupată de faptul că perioadele de vânătoare stabilite de legislaţia română coincid cu perioadele de protecţie specială, a avertizat ţara noastră că o va acţiona în justiţie dacă nu ia măsuri. Comisia Europeană cere României să se asigure că legislaţia naţională în materie de protecţie a păsărilor respectă î
România are două luni la dispoziţie pentru a modifica legislaţia privind vânătoarea păsărilor după ce Comisia Europeană, preocupată de faptul că perioadele de vânătoare stabilite de legislaţia română coincid cu perioadele de protecţie specială, a avertizat ţara noastră că o va acţiona în justiţie dacă nu ia măsuri.
Comisia Europeană cere României să se asigure că legislaţia naţională în materie de protecţie a păsărilor respectă întru totul reglementările Uniunii Europene. Comisia este preocupată de faptul că perioadele de vânătoare stabilite de legislaţia română coincid cu perioadele de protecţie specială. România are la dispoziţie două luni să se conformeze avizului motivat. În caz contrar, Comisia ar putea sesiza Curtea de Justiţie a Uniunii Europene, avertizează un comunicat al Comisiei Europene.
Practic, Comisia Europeană a declanşat etapa a doua a procedurii de infringement, cea a avizului motivat, ultimul pas înainte ca executivul european să înainteze un dosar către justiţia europeană.
Comisia a adresat României un aviz motivat ca urmare a nerespectării de către aceasta a reglementărilor UE cu privire la vânarea păsărilor. Comisia este de părere că perioadele de vânătoare stabilite de legislaţia română nu asigură un regim de protecţie completă, aşa cum prevede directiva.
România nu a luat nici o măsură după prima notificare
Prima etapă a procedurii de infringement este cea a primirii unei scrisori