A renunţat la o carieră de chimistă, pentru a înfiinţa Asociaţia „Stea“, care se ocupă de copiii ajunşi în stradă.
Profil Născută 10 august 1982, Satu Mare.
Studii:Facultatea de Chimie şi Inginerie Chimică;
Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială UBB Cluj.
Stare civilă: Căsătorită.
Chiar dacă are o pregătire care i-ar fi putut asigura o carieră de top în străinătate, ca informatician în domeniul chimiei, Cristina Bala a preferat să se dedice copiilor şi tinerilor ajunşi în stradă. În 2005, alături de alţi voluntari, tânăra a înfiinţat Asociaţia „Stea“, singura din Satu Mare care se ocupă de copiii ajunşi în stradă. Asociaţia se ocupă de zeci de cazuri de tineri care provin din familii dezorganizate sau din centre de plasament, oferindu-le consiliere, şansa la studii şi sprijin pentru a găsi un loc de muncă.
Voluntar din liceu
Cristina a început munca de voluntariat încă din timpul liceului, în cadrul unui ONG din Franţa, care a venit la Satu Mare.
„A fost o experienţă uimitoare să lucrez alături de voluntarii francezi, studenţi sau oameni obişnuiţi care fac voluntariat în timpul liber. Am învăţat ce înseamnă cultura voluntariatului pentru cei din Occident - un lucru firesc ,concretizat în ajutorarea necondiţionată a semenilor“, spune Cristina. Chiar şi în timpul studiilor universitare, aceasta a fost extrem de activă în proiectele desfăşurate în judeţul Satu Mare.
Mai mult, în timp ce urma Facultatea de Chimie şi Inginerie Chimică, specializarea Informatica Sistemelor Chimice, la Universitatea Babeş-Bolyai Cluj (UBB), aceasta a decis să se specializeze şi în Asistenţă Socială, în cadrul Facultăţii de Sociologie şi Asistenţă Socială, UBB Cluj. „Este adevărat că, dacă aş fi urmat o carieră în domeniul chimei, aş fi ajuns în străinătate, la fel ca majoritatea colegilor mei. Am preferat să mă ded