Genesys Fertility Center este clinica pe care Dan Tutunaru a deschis-o în urmă cu doi ani.
A pornit de la ideea că mai întâi trebuie corect diagnosticate şi apoi corect tratate problemele care duc la infertilitatea cuplului. Numărul de intervenţii pe care le realizează acum (cam şapte-opt pe săptămână) este suficient pentru acoperirea costurilor de funcţionare (peste 85.000 de euro pe an) a clinicii. Pe lângă achiziţia echipamentelor scumpe, principalele cheltuieli le reprezintă consumabilele şi salariile personalului, care este unul supracalificat. Continuă să investească din profitul pe care îl are deja, circa 5-10.000 de euro pe lună din proceduri FIV şi alte 10-15.000 din laparo şi histeroscopii.
Datorită competenţelor sale poate oferi şi alte servicii importante, premergătoare procedurilor FIV, respectiv intervenţiile chirurgicale minim invazive (laparoscopice) în ginecologie. Genesys Fertility Center este o clinică cu un spectru mai larg - nu face doar fertilizări in vitro - ci şi tratamente împotriva infertilităţii. „Pasiunea şi specialitatea mea este, de fapt, infertilitatea", punctează medicul.
Infertilitate
Dar cine sunt pacienţii clinicilor de fertilizare in vitro? Cuplurile sterile care, potrivit unor estimări din lumea medicală, s-ar apropia sensibil de numărul 1.500. Cifra reală a cuplurilor sterile - conform estimărilor Forbes - ar putea fi de trei-patru ori mai mare, pentru că nu toate cuplurile recunosc că au probleme, deci nu se duc la medic. Pe de altă parte, potenţialul „de import" de pacienţi pe care îl are România este ridicat, datorită restricţiilor legislative din alte ţări privind fertilizarea in vitro.
Deşi costurile unei proceduri FIV sunt mari raportate la puterea de cumpărare a româncelor - unele paciente apelează la credite bancare, din dorinţa de a avea copii - acestea sunt mult mai mici comparativ cu clinic