Ceapa, usturoiul, citricele si lactatele tin raceala la distanta. Daca organismul are un deficit de calciu, nu se poate proteja de virusurile din aceasta perioada, sunt de parere medicii. Viroze respiratorii si raceli - acestea sunt pericolele care ne pandesc organismul in perioada aceasta. Orice fluctuatie de temperatura ne pune sistemul imunitar la incercare. Medicii spun ca, mai ales in perioada schimbarilor bruste de temperatura, ne imbolnavim de viroze respiratorii sau racim. Gandul va ofera o lista a alimentelor care tin raceala la distanta. Astfel, usturoiul are proprietati antifungice, antibacteriene si antivirale, spune medicul nutritionist Mihaela Bilic, autoarea cartii "Traiesc, deci ma abtin". "Acest condiment este des folosit in tratamentul infectiilor, al gripei si al candidozei. Substantele sulfuroase si allicina actioneaza eficient impotriva helicobacter pylori, o bacterie responsabila de aparitia ulcerului gastric", mentioneaza dr. Bilic, scrie Gandul.
Criza varstei mijlocii incepe la 35 de ani. Stresul de la serviciu si problemele din relatia de cuplu arunca tot mai multi oameni in depresie inca de la varsta de 35 de ani. Acesta este momentul in care incepe, in prezent, criza varstei mijlocii. Potrivit unui studiu recent facut in Marea Britanie, din ce in ce mai multe persoane intre 35 si 44 de ani afirma ca se simt singure sau deprimate, releva BBC. 21% din barbatii si femeile din aceasta categorie de varsta au declarat ca au adesea un sentiment de singuratate. Cam tot atatia au afirmat ca problemele de natura amoroasa sau cele de la serviciu ii fac sa se simta mai mereu tristi. De asemenea, circa 21% spun ca sunt mai apropiati de prieteni decat de rude, iar 25% si-ar dori sa aiba mai mult timp pentru cei din familie. "In mod obisnuit, asociem criza varstei mijlocii cu oameni de peste 45 de ani, dar studiul nostru arata ca aceasta perioada cr